Katholiek Vormings Onderwijs
Over ons
Organisatie

Organisatie Katholiek Vormingsonderwijs

De stichting Rooms-Katholiek Centrum voor Godsdienstig Vormings Onderwijs is werkgever van docenten die dit onderwijs door heel Nederland verzorgen.

Bij de stichting werken zo'n 20 docenten. Zij worden begeleid en aangestuurd door twee regiobegeleiders. Deze leidinggevenden zijn in hun regio aanspreekpunt voor ons onderwijs. We kennen 2 regio’s: noord (bisdommen Rotterdam, Haarlem – Amsterdam, Groningen – Leeuwarden en Utrecht) en zuid (bisdommen Breda, Den Bosch en Roermond). Het bestuur van de stichting is eindverantwoordelijk en stelt het beleid van de organisatie vast. Bestuur en medewerkers worden ondersteund door het landelijk bureau in Utrecht.

Bestuur

Het bestuur van het Katholiek Vormingsonderwijs wordt gevormd door de Bisschoppelijk Gedelegeerden voor het onderwijs van de bisdommen van de Nederlandse Kerkprovincie met het basisonderwijs in hun portefeuille. Dit zijn op dit moment:

  • drs. W.H. van den Dool (voorzitter)
  • drs. G. Dölle
  • drs. D. Wienen
  • dhr. P. Stiekema
  • Drs. B. Hartmann

De Bisschoppenconferentie, waarin alle bisschoppen van de Rooms-Katholieke Kerkprovincie in Nederland zitting hebben, is de zendende instantie voor het KVO. Zij is verantwoordelijk voor de inhoud van het KVO.

Bureau

John Marx, directeur

Laurens Verbeek, directiesecretaris

Regiobegeleiders

Jan Meeusen (Zuid)

Jordi van Lanen (Noord)

Jaarverslag

Lees hier het jaarverslag van KVO 2022.